Het ontstaan van de Kaaswagen 

 
Rond 1900 was er in Groot-Ammers veel handel in kaas. De kaas werd in de Alblasserwaardse polder geproduceerd, en in Groot-Ammers verhandeld, getuige de vele kaaspakhuizen in het dorp. Zo ook rond de kerk tegenover het eerste Pakhuis van Bakker Kaas. Via de waterwegen zoals de Boezem en de Graaf werden de kazen verscheept.  

Kees Bakker, was een echte ondernemer. Hij was kleermaker en kon bij toeval een partij kaas kopen. Al snel kwamen er meer en meer partijen kaas binnen en werden weer doorverkocht. De winkel aan de dijk in Groot Ammers, werd een kaaspakhuis, en de firma naam Bakker Kaas was een feit in 1938. 

Zijn zoon Piet nam het stokje over van zijn vader, en bouwde het bedrijf uit tot een echte kaashandel, gespecialiseerd in Goudse kaas. Het ondernemen zag zijn zoon Cees Bakker dagelijks gebeuren. Hij groeide op tussen de kazen, hij woonde immers naast het Kaaspakhuis aan de dijk. Op jonge leeftijd nam hij het stokje over van zijn vader en begon naast de groothandel een winkel, en met verkoop op de markt. 

Sinds 2023 heeft de eerste vrouw van de familie, Silvia Bakker, het familie bedrijf overgenomen. Silvia: 'De markt heeft de toekomst! In de gezonde buitenlucht, waar er tijd is voor elkaar, de ruimte om je vrij te bewegen en waar je een (h)eerlijk stukje kaas kunt kopen. Door het bedrijf te automatiseren en moderniseren, zijn wij een modern bedrijf in een traditionele markt! 

Het kaaspakhuis in Groot Ammers, bevoorraad alle Kaaswagens. Onze Kaaswagens staat door het hele land, om u de kazen met  betrouwbare kwaliteit zelf te laten proeven. Zie hier waar u de kaas kunt kopen